22 februari 2018

Nieuwe leefomgeving voor de modderkruiper


Zorg voor flora en fauna

Bij het ontwikkelen van een nieuwe woonwijk komt heel wat kijken. Dat is ook bij De Plantage zo. Het gaat dan niet alleen om de aanleg van wegen en het bouwen van huizen. Regelgeving schrijft voor, dat de gemeente ook veel aandacht moet schenken aan bijvoorbeeld archeologisch onderzoek en flora en fauna. Vaak zijn daar hoge kosten aan verbonden die uiteraard worden verrekend in de prijzen van kavels en woningen. Het is dan ook niet zo vreemd dat er wel eens wordt getwijfeld aan nut en noodzaak. Aan de andere kant is kennis over de oorsprong van dit gebied ook waardevol en zorgt bescherming van flora en fauna ervoor dat onze woonomgeving ook voor toekomstige generaties aantrekkelijk blijft.


Modderkruiper blokkeert ontwikkeling De Plantage

Op dit moment is de gemeente bezig met het bouwrijp maken van het eerste gedeelte van fase 2 van De Plantage. Uit onderzoek bleek dat hiermee het leefgebied van de grote modderkruiper wordt aangetast. De modderkruiper is een beweeglijk en wormachtig visje met een fraai vlekkenpatroon op de flanken. Ter verdediging heeft het beestje een kleine uitklapbare stekel onder zijn oog. Aan zijn bek zitten zes korte tastdraden die het gebruikt om ’s nachts op de bodem van watergangen naar voedsel te zoeken. Overdag verschuilen ze zich in de modder, vandaar de naam.

De modderkruiper moet wijken voor woningen en daarom is al in november zuidzijde van de Blankertseweg voor haar een nieuwe geschikte leefomgeving gerealiseerd. Inmiddels zijn ze gevangen en verhuisd.


Bomen planten met de burgemeester

Dit zogenaamde compensatiegebied voor de modderkruiper omvat bijna 2,5 ha en het wordt ingericht als een aantrekkelijk struingebied voor de (toekomstige) bewoners van De Plantage en andere natuurliefhebbers. Op woensdag 14 maart gaan 51 kinderen van de Meester Aafjesschool uit Meteren hier in totaal 55 cultuurhistorische fruitbomen planten. Dat gaat, om 10.30 uur, gebeuren onder toeziend oog en met hulp van burgemeester Jeroen Staatsen

De gemeente is van plan hier ook een paneel te plaatsen met informatie over de modderkruiper en de bijzondere fruitbomen.


5 februari 2018

De Buitenplaats


De Buitenplaats

Achter de schermen is BPD Ontwikkeling bezig met een nieuw project van acht woningen in De Buitenplaats, Het Kanteel fase 2. Naar verwachting start de verkoop in het 2e kwartaal van 2018.


Op de hoogte blijven?

Schrijf je hier in voor het nieuwe woningaanbod en maak een Mijn Eigen Huis account aan zodat je op de hoogte blijft van de verkoopinformatie en het laatste nieuws.

5 februari 2018

​Nieuwe fase woningen Van Wanrooij


Nieuwe fase woningen Van Wanrooij

Na de succesvolle verkoop van de luxewoningen in De Lodge is het hoog tijd voor een nieuwe fase in De Plantage! Dit project van Van Wanrooij bestaat uit rij- en hoekwoningen en tweekappers in verschillende varianten. Vanaf ca. € 225.000 v.o.n. Naar verwachting start de verkoop van de woningen medio 2018.

Bekijk alvast de eerste beelden en de voorlopige kavelkaart en blijf op de hoogte van nieuwe details zoals artist impressies, woningplattegronden, definitieve verkoopprijzen en de start van de verkoop.

5 februari 2018

Reguliere bouwkavels - fase 1


Er zijn verschillende bouwkavels op de Plantage beschikbaar om je droomwoning te bouwen. Tegen scherpe grondprijzen en maximale vrijheid in de vormgeving van je woning.


Beschikbare kavels 


Kijk hier voor meer informatie

5 februari 2018

Grote bouwkavels - fase 2


Realiseer je droomhuis op één van de grote bouwkavels In De Buytenplaets. De bouwkavels zijn te koop vanaf 800 m2 en hier staat de toekomstige bewoner centraal: de verkaveling is flexibel, zodat je een kavel op maat kunt kopen. Alle kavels zijn ruim en liggen direct aan het water. De ruimte zorgt dat de buurt groen wordt en een goed verzorgde landelijke rust uitstraalt.


Beschikbare grote bouwkavels


Mocht je interesse hebben in één van de kavels, neem dan contact op met de gemeente Geldermalsen.

5 februari 2018

De Noorderhof


Woensdag 20 december jl. is de officiële eerste paal geslagen door één van de kopers van dit project. Ondanks het druilerige weer waren bijna alle toekomstige bewoners aanwezig en konden zij onder het genot van een kop warme chocomel met elkaar kennismaken.

De vorderingen van de bouw zijn al goed te zien. Alle heipalen “zitten in de grond” en de funderingen zijn gestort. Nog voordat de laatste begane grondvloer op zijn plek ligt, wordt bij de eerste woningen al gestart met het lijmen van de kalkzandsteen wanden. Zo worden de contouren van de woningen steeds meer zichtbaar.

De 33 woningen van project De Noorderhof, waarvan er op dit moment nog 2 beschikbaar zijn, zullen in het vierde kwartaal van dit jaar worden opgeleverd. En aan het eind van dit jaar nemen de eerste bewoners hun intrek in de nieuwe woning! 

5 februari 2018

Het Kanteel, De Buitenplaats


Alle 15 woningen in Het Kanteel zijn verkocht en Aannemer De Vree en Sliepen is al aan het bouwen.

Woensdag 24 januari 2018 is samen met de toekomstige bewoners en betrokkenen op de bouwlocatie de start van de bouw gevierd.

De officiële handeling, het symbolisch leggen van de eerste steen, werd verricht door Wethouder Ronald van Meygaarden van de Gemeente Geldermalsen.

Ook de toekomstige bewoners mochten hun steentje bijdragen. Tevens een mooie gelegenheid om met de nieuwe buren kennis te maken.

Bekijk de fotocollage

7 november 2017

Laatste twee rijwoningen Het Huys te koop – De Buitenplaats


Wil jij graag wonen in een statig huis met lekker veel ruimte? Kijk dan eens naar de laatste twee woningen Het Huys in nieuwbouwproject Het Kanteel in De Buitenplaats.


Deze woningen hebben een woonoppervlakte van maar liefst 150m².  Zij worden opgeleverd inclusief grote uitbouw, vloerverwarming, compleet ingerichte badkamer én zonnepanelen. Heerlijk ruim en comfortabel wonen dus! Koopsom vanaf € 261.200,- v.o.n. Meer weten over deze laatste twee woningen? Bekijk de woningen of bel met Van Kessel & Van Gellicum Makelaars op telefoonnummer 0345 – 58 80 90.

7 november 2017

De Noorderhof: nog 1 woning beschikbaar!


Er is in dit unieke project bestaande uit 33 woningen nog slechts 1 twee-onder-een-kapwoning beschikbaar voor €310.000 vrij op naam (bouwnummer 29).


Twee-onder-een-kapwoning

Deze ruime woning heeft een woonoppervlakte van maar liefst 151 m2 en beschikt over een vrijstaande, stenen garage in de achtertuin met een privé parkeerplaats. De achtertuin is op het zuiden gelegen en dus erg zonnig! Verder heeft deze woning een ruime leefruimte op de begane grond, drie slaapkamers op de eerste verdieping en een grote, open (en lichte) zolderverdieping. De woning wordt voorzien van luxe sanitair en tegelwerk en op het achterdakvlak worden acht zonnepanelen aangebracht.


Start bouw & oplevering
Medio december wordt er gestart met de bouw van project De Noorderhof, zodat deze twee-onder-een-kapwoning in de tweede helft van 2018 kan worden opgeleverd.


Meer informatie
Neem contact op met de makelaar Gerssen & Donkersloot makelaars via 0345-577377, welkom@gdmakelaars.nl of kijk op www.bunnik-projekten.nl.

7 november 2017

Nieuw: reguliere bouwkavels – fase 1


Er zijn verschillende bouwkavels op de Plantage beschikbaar om je droomwoning te bouwen. Tegen scherpe grondprijzen en maximale vrijheid in de vormgeving van je woning.

Beschikbare kavels 


Kijk hier voor meer informatie