9 mei 2019

Vertrouwen in komst nieuwe school in De Plantage


De gemeente West Betuwe werkt met het Fluvium Openbaar Onderwijs aan de komst van een nieuwe school in De Plantage. Eerder is niet gelukt een partij te vinden om dit schoolgebouw te bouwen. Het college geeft dit project een nieuwe impuls.


De markt in de bouwsector is niet gunstig. Het is niet gemakkelijk partijen te vinden die willen meedoen. Bovendien zijn de prijzen in deze sector zijn enorm gestegen. Bij een eerdere aanbesteding had slechts één partij interesse. Dit bedrijf zag daarna af van deelname. Er was nog wel een andere offerte, maar deze was ver boven het budget.

Daarom heeft het college van West Betuwe gekozen voor een andere insteek. Met deze aanpassingen is het project te realiseren binnen het budget. Wethouder Govert van Bezooijen licht dit toe: “We gaan het bestaande ontwerp aanpassen en in de markt zetten. Ook bij dit nieuwe ontwerp is sprake van een zeer duurzaam en energieneutraal gebouw. Het moet voldoen aan de eisen van de ‘Frisse School Klasse B’. Een gebouw dat past bij onze ambitie om in 2030 energieneutraal te zijn. Uiteraard passen we het ontwerp in nauwe samenwerking met Fluvium aan.”


Frisse school

Een frisse school is een schoolgebouw met een laag energiegebruik en een gezond binnenmilieu als het gaat om luchtkwaliteit, temperatuur, comfort, licht en geluid.  Een energiezuinige, gezonde en duurzame school levert een bijdrage aan een duurzame wereld en is daarmee een statement aan leerlingen en de omgeving.


Planning

“Het college wil het nieuwe ontwerp voor de zomer klaar hebben, zodat we het daarna in de markt kunnen zetten. Onze ambitie is dat bij de start van het schooljaar 2021-2022 de nieuwe school haar deuren kan openen,” aldus wethouder Van Bezooijen.

29 april 2019

Nieuw aanbod: Het Kanteel fase 4


Goed nieuws, er komt een nieuwe fase aan in De Buitenplaats, Het Kanteel fase 4. 

Het woningaanbod bestaat uit zes tussenwoningen, vier hoekwoningen en zes twee-onder-een kapwoningen. Heb je interesse? Bekijk het woningaanbod en meld je aan bij jouw favoriete type.

29 april 2019

Wonen aan de Waterkade


Binnenkort start de verkoop van 33 woningen in project ‘Waterkade’.

Dit project biedt een gevarieerd woningaanbod. Een groot deel van de woningen heeft prachtig uitzicht over de waterkade. 

De woningen worden niet meer aangesloten op het gasnet. Voor verwarming en warm water wordt een warmtepomp toegepast. Inductie koken, vloerverwarming door de hele woning en balansventilatie (geen tocht meer). Dat is zeer comfortabel wonen in een huis dat helemaal klaar is voor de toekomst!

De woningen zijn tot in detail uitgewerkt in realistische artist impressies. Bekijk hier de beelden.

29 april 2019

Dorpspomp


De Plantage is binnenkort een kunststuk rijker. Leerlingen van de praktijkschool in Geldermalsen zijn gevraagd een oude dorpspomp na te bouwen als onderdeel van een studie. 

Op de foto zie je de pomp die als voorbeeld diende. 

De pomp kan om hygiënische redenen helaas niet worden aangesloten op het waternet. De pomp komt daarom als object op het plein aan de Noorderhof. De gemeente West Betuwe vindt het erg leuk om leerlingen van de praktijkschool te betrekken bij de totstandkoming van de openbare ruimte op De Plantage.

29 april 2019

Feestelijke start bouw ‘Het Kanteel fase 2’


Op 17 april jl. vierde BPD samen met de toekomstige bewoners de start van de bouw van 16 woningen in ‘Het Kanteel fase 2’. In aanwezigheid van kopers en project betrokkenen startte wethouder Jacoline Hartman, gemeente West Betuwe symbolisch de bouw door de eerste steen in te metselen. De toekomstige bewoners mochten zelf ook symbolisch een steen inmetselen.Deze bijeenkomst bood hen tevens de gelegenheid om hun toekomstige buren te ontmoeten.

Jacoline Hartman wethouder gemeente West Betuwe: "Dit bouwplan laat zien dat mensen hun weg naar De Plantage goed weten te vinden. Goed te zien dat BPD er ook dit keer weer in slaagt de huidige woonomgeving te verrijken met een nieuwbouwplan. Zij voelt perfect aan welke kwaliteit de entree van deze wijk nodig heeft. Wij heten de nieuwe bewoners van harte welkom!".

Rob Arends BPD-ontwikkelingsmanager: "Dit fraaie woonwijkje ligt op een bijzondere plek bij de entree van De Plantage, dus dicht bij alle voorzieningen. Het vormt een mooie afronding van deelplan 1 en tegelijk een goede start van deelplan 2"

19 maart 2019

Start verkoop ‘Het Kanteel fase 3’ - woensdag 20 maart


Woensdag 20 maart om 17.00 uur start de verkoop van ‘Het Kanteel fase 3’. Dit deelplan bestaat uit 4 tussen- en 4 hoekwoningen waarvan er twee een garage hebben.

De woningen zijn een echte blikvanger door hun bijzondere gevels. Van binnen bieden de woningen je alle ruimte om je woonwensen in vervulling te laten gaan. Je vindt er namelijk 3 slaapkamers en een grote zolderverdieping. Echt fijne en praktische woningen voor het hele gezin. Koopsom vanaf € 285.000 v.o.n.

Meer informatie vind je hier.

19 maart 2019

Appartement of penthouse aan het water!


De belangstelling voor project ‘De Veste’ is groot. De verkoop startte enkele weken geleden en er is veel interesse in deze comfortabele en luxeappartementen in het midden van De Plantage. 

De woningen hebben extra veel buitenruimten en bijna rondom uitzicht. Met woonoppervlakten variërend van 109 m2 tot 163 m2 en koopsommen vanaf € 345.000 zijn er veel mogelijkheden om het aantal gewenste m2 te vinden.  

In de komende weken vindt voor ca. 80% van alle bouwnummers de ondertekening van de koopovereenkomsten plaats. Dit betekent dat er nog een aantal bouwnummers beschikbaar is! 

Wil je ook in aanmerking komen voor een mooi appartement aan het water of wil je graag meer informatie? Gerssen en Donkersloot Makelaars in Geldermalsen staan je graag persoonlijk te woord. Telefoon 0345-577377.

Je kunt ook zelf hier een account aanmaken en mogelijk nog meedingen naar een beschikbaar bouwnummer. 

Neem hier alvast een kijkje: 

Appartement

Penthouse

19 maart 2019

Nog 1 woning te koop in ‘Het Kanteel fase 2’


Ruime hoekwoning met erker en fantastisch uitzicht over het water beschikbaar. De erker is een ontspannen plek voor het lezen van een boek of het luisteren naar muziek. Een heerlijke plek in een herenhuis die in de basis al veel ruimte biedt. De woning heeft 3 slaapkamers en een ruime zolder waar je met gemak een extra kamer kunt maken. Hier woon je op stand, zie jij je hier al wonen? 
Koopsom € 330.000 v.o.n.

Lees hier meer informatie over deze woning

19 maart 2019

Nog enkele woningen te koop ‘De Boulevard’


Velen gingen je al voor! Maar er zijn nog enkele pareltjes van het project ‘De Boulevard’ beschikbaar. 

De woningen zijn mooi gelegen aan het water. Voorzien van hoogstaande architectuur en prima stedenbouwkundige randvoorwaarden.
Neem vrijblijvend contact op met de makelaar om te kijken welke woning nog beschikbaar is die aan jouw woonwensen voldoet.

19 maart 2019

Project ‘Waterkade’ - start verkoop in mei


Het project ‘Waterkade’ van Van Wanrooij Projectontwikkeling gaat half mei een in de verkoop. In deze fase worden 24 rij- en hoekwoningen, 8 twee-onder-een kapwoningen en 1 vrijstaande woning in verschillende typen gerealiseerd. 

Deze woningen worden niet meer aangesloten op het gasnet. Voor verwarming en warm water wordt een warmtepomp toegepast. Inductie koken, vloerverwarming door de hele woning en balansventilatie (geen tocht meer). Dat is zeer comfortabel wonen in een huis dat helemaal klaar is voor de toekomst!

Binnenkort volgen meer details van de woningen, zoals de artist impressies, de plattegronden en de (indicatieve) prijzen. De kleimodellen van de woningen en de woningtypen zijn alvast hier te bekijken.