4 juli 2019

Start verkoop Het Kanteel, fase 4


Woensdag 17 juli om 17.00 uur start de verkoop van de woningen in Het Kanteel fase 4. Dit project omvat 16 woningen. Voor de woningen kun je je online inschrijven via je persoonlijke account. Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat en wat je moet doen om in aanmerking te komen voor een woning? Bekijk het hier

20 juni 2019

Start verkoop project Waterkade op 3 juli 2019


Woensdag 3 juli start de verkoop van het project Waterkade, van 17.00 – 19.00 uur in De Pluk in Geldermalsen.


De makelaar staat voor je klaar met de prijslijst en de brochure. 
Vanaf 3 juli 17:00 uur is het ook mogelijk om je online in te schrijven voor één of meerdere bouwnummers. 

Er worden 33 gevarieerde woningen met een bijzondere architectuur gebouwd door Van Wanrooij.  Een groot deel van de woningen heeft prachtig uitzicht over de waterkade.
De woningen worden niet meer aangesloten op het gasnet. Voor verwarming en warm water wordt een warmtepomp toegepast. Inductie koken, vloerverwarming door de hele woning en balansventilatie (geen tocht meer). Dat is zeer comfortabel wonen in een huis dat helemaal klaar is voor de toekomst!


Bekijk hier de plattegronden van de woningen

12 juni 2019

De verkoop van huidige bouwkavels loopt vlot door


In de eerste helft van dit jaar zijn al meerdere kavels in het plandeel De Buytenplaets verkocht. 

Alle kavels aan Buitenbos zijn uitgegeven. En ook de helft van de kavels op het eiland ‘Nieuw Huys te Meteren’ zijn verkocht. Er wordt al volop gebouwd.

Aan de Rijksstraatweg is nog een aantal kavels voor particulieren te koop. 

Met een oppervlakte van rond de 1000 m², diepe voortuin en de achtertuin grenst aan een brede watergang. De kavelprijs bij 1000 m² bedraagt € 358.400, - incl. BTW.

Belangstelling voor een bouwkavel? Neem contact op met Carin Bentum, team Vastgoed en grondzaken, gemeente West Betuwe. Zij is telefonisch bereikbaar via 06-50079299 op maandag-, woensdag- en donderdagochtend.

12 juni 2019

Eind van de zomer nieuwe kavels in verkoop


Aan het einde van deze zomer komen weer nieuwe kavels op de markt. Ongeveer 10 kavels, verspreidt in het zuidwestelijk plandeel ten zuiden van de Bentinckshof. 

De Bentinckshof is de oost – westelijke hoofdroute door de wijk.

De kavels zijn kleiner dan de huidige kavels die te koop staan. De definitieve oppervlaktes en de kavelprijs worden nog bepaald.  De kavels kunnen door particulieren worden gekocht om zelf of door een gekozen aannemer een vrijstaande woning te laten bouwen. 

De gemeente West Betuwe is bezig het gebied bouwrijp te maken en de verkoopvoorwaarden te bepalen. De verkoop start rond september/oktober dit jaar. Alle documentatie wordt vooraf op de gemeentelijke website gepubliceerd. 

Belangstelling voor een bouwkavel? Neem contact op met Carin Bentum, team Vastgoed en grondzaken, gemeente West Betuwe. Zij is telefonisch bereikbaar via 06-50079299 op maandag-, woensdag- en donderdagochtend.

12 juni 2019

Voorlopige plattegronden Het Kanteel fase 4 beschikbaar


Waar komt de keuken? Hoe is de badkamer ingedeeld? En waar zie jij jezelf al slapen? De voorlopige plattegronden van de eengezinswoningen in De Buitenplaats - Het Kanteel fase 4 staan nu online. 

Bekijk hier de indelingen onder het woningtype.

12 juni 2019

Huisnummers Het Kanteel fase 3 bekend


De adresgegevens van de eengezinswoningen in De Buitenplaats - Het Kanteel fase 3 zijn bekend. Wie weet is jouw huisnummer wel jouw geluksgetal! Op welk huisnummer kom jij te wonen? Er is een overzicht gemaakt met de huisnummers per bouwnummer. 

Bekijk hier welk huisnummer je als bewoner van Het Kanteel fase 3 straks op jouw verhuiskaart kan schrijven.

27 mei 2019

Aandacht voor bijen en hommels in De Plantage


Nationaal en internationaal zijn er zorgen over bijen. Wereldwijd gaan de bijen en bestuivers in aantal en soort achteruit. Helaas ook in de West Betuwe.


Om een steentje bij te dragen aan de oplossing voor dit probleem, zaaide de gemeente West Betuwe eind 2018 de bouwkavels in de Plantage fase 2 gedeeltelijk in met een bloemenrijk mengsel. Sommige bouwkavels liggen nog een even braak en worden ze zo gebruikt voor het verbeteren van de biodiversiteit. 

27 mei 2019

Schoonmaak gemetselde gracht


Vorige week startte de aannemer met het schoonmaken van de gemetselde gracht in de Plantage. De gracht is nu bijna 5 jaar in gebruik. Afgelopen jaren is er veel zand en bouwafval in gewaaid. Omdat er een nieuwe aansluiting moest komen voor het hemelwater riool in fase 2 wordt dit gecombineerd met een schoonmaakactie.


Binnenkort start aannemer De Kuiper Infrabouw uit Hardinxveld met de bouw van 4 bruggen in de Plantage fase 2. Samen met deze werkzaamheden wordt de gemetselde gracht voorzien van een reling ter afscherming van de gracht.

9 mei 2019

Vertrouwen in komst nieuwe school in De Plantage


De gemeente West Betuwe werkt met het Fluvium Openbaar Onderwijs aan de komst van een nieuwe school in De Plantage. Eerder is niet gelukt een partij te vinden om dit schoolgebouw te bouwen. Het college geeft dit project een nieuwe impuls.


De markt in de bouwsector is niet gunstig. Het is niet gemakkelijk partijen te vinden die willen meedoen. Bovendien zijn de prijzen in deze sector zijn enorm gestegen. Bij een eerdere aanbesteding had slechts één partij interesse. Dit bedrijf zag daarna af van deelname. Er was nog wel een andere offerte, maar deze was ver boven het budget.

Daarom heeft het college van West Betuwe gekozen voor een andere insteek. Met deze aanpassingen is het project te realiseren binnen het budget. Wethouder Govert van Bezooijen licht dit toe: “We gaan het bestaande ontwerp aanpassen en in de markt zetten. Ook bij dit nieuwe ontwerp is sprake van een zeer duurzaam en energieneutraal gebouw. Het moet voldoen aan de eisen van de ‘Frisse School Klasse B’. Een gebouw dat past bij onze ambitie om in 2030 energieneutraal te zijn. Uiteraard passen we het ontwerp in nauwe samenwerking met Fluvium aan.”


Frisse school

Een frisse school is een schoolgebouw met een laag energiegebruik en een gezond binnenmilieu als het gaat om luchtkwaliteit, temperatuur, comfort, licht en geluid.  Een energiezuinige, gezonde en duurzame school levert een bijdrage aan een duurzame wereld en is daarmee een statement aan leerlingen en de omgeving.


Planning

“Het college wil het nieuwe ontwerp voor de zomer klaar hebben, zodat we het daarna in de markt kunnen zetten. Onze ambitie is dat bij de start van het schooljaar 2021-2022 de nieuwe school haar deuren kan openen,” aldus wethouder Van Bezooijen.

29 april 2019

Nieuw aanbod: Het Kanteel fase 4


Goed nieuws, er komt een nieuwe fase aan in De Buitenplaats, Het Kanteel fase 4. 

Het woningaanbod bestaat uit zes tussenwoningen, vier hoekwoningen en zes twee-onder-een kapwoningen. Heb je interesse? Bekijk het woningaanbod en meld je aan bij jouw favoriete type.