19 december 2019

Nieuw: 29 woningen in De Buitenplaats


Op de valreep van 2019 kunnen wij melden, dat Van Wanrooij Projectontwikkeling in de tweede fase van De Plantage 29 woningen gaat ontwikkelen in cluster 2 en 11.

Cluster 2 bevat 9 rij- en hoekwoningen en 8 twee-onder-een-kapwoningen. In totaal 17 woningen.

Cluster 11 bestaat uit 12 twee-onder-een-kapwoningen waarvan er 8 woningen levensloopbestendig zijn.

Wil je op de hoogte blijven van dit nieuwe project in De Buitenplaats, schrijf je dan hier in.

14 december 2019

Fijne feestdagen


In de laatste week voor de kerstvakantie kijken we terug op wederom een mooi jaar voor De Plantage. Er zijn heel veel nieuwe woningen opgeleverd. En hebben we enthousiaste bewoners welkom mogen heten. Ook volgend jaar staan er weer mooie projecten op de planning.

Wij wensen je hele fijne feestdagen en een bruisend 2020!

14 december 2019

Nieuw! De Wateraar


De Wateraar bevindt zich op een unieke locatie in het centrum van De Buitenplaats bestaande uit rij-, hoek- en twee-onder-een-kapwoningen. 

Type Regina (aan het water) is ontworpen voor levensloopbestendig gebruik met een mogelijkheid van een slaapkamer op de begane grond. 

Van type Prunus zijn de meeste bouwnummers. Deze grote woning is bij uitstek geschikt als familiehuis. De tuinen van het project liggen voornamelijk op het westen of zuiden. 

Type Castor betreft één twee-onder-een-kapwoning met voor één bouwnummer een vrijstaande stenen berging en een extra diepe tuin. Binnenkort lanceert Bunnik Projekten de uitgebreide projectwebsite. 

Meer informatie vind je hier.

14 december 2019

Nog enkele bouwkavels beschikbaar


Onlangs bracht de gemeente West Betuwe negen nieuwe ruime bouwkavels op de markt. Inmiddels is er op acht daarvan een optie genomen. En er is nog één kavel beschikbaar. Interesse? Bekijk hier meer informatie.

De belangstelling voor eerder aangeboden bouwkavels is ook heel behoorlijk. Het gaat hier om kavels met een aansluiting op een parallelweg naast de Rijksstraatweg. De eerste woningen zijn hier nu in aanbouw. Er zijn nog enkele kavels vrij. Bekijk deze hier

14 december 2019

Project Waterkade - nog 2 woningen beschikbaar


De verkoop van de woningen van project Waterkade verloopt zeer voorspoedig. Er zijn nog 2 van de 33 woningen beschikbaar. Beide woningen liggen aan de waterkade.

Het gaat om het vrijstaande woning type A en de twee-onder-een-kapwoning type D.

Inmiddels is de vergunning verleend. Zodra deze onherroepelijk is, worden de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw opgestart.

Voor meer informatie of een brochure neem dan contact op met Van Kessel & Van Gellicum Makelaars, tel. 0345-588090 of bezoek de website.

14 december 2019

Adressen Het Kanteel fase 4 bekend


Heb jij een woning in Het Kanteel fase 4? Dan ben je vást benieuwd naar je huisnummer. In dit overzicht zie je alle bouwnummers en de bijbehorende adresgegevens. Neem snel een kijkje, dan weet jij waar je binnenkort je verhuisdozen kunt laten bezorgen.

28 november 2019

Inloopavond Integraal Kind Centrum De Plantage op 12 december


Zoals bekend is de gemeente al langere tijd bezig om in samenwerking met Fluvium te komen tot de bouw van een Integraal Kind Centrum binnen de Plantage. Dit gebouw moet gaan voorzien in de huisvesting van een basisschool, peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang. Ook komt er een gymzaal in. 

Een eerder aanbestedingstraject kon helaas niet met succes worden afgesloten. Er is hierna gekeken naar mogelijkheden om het ontwerp zodanig aan te passen dat een nieuwe ronde aanbesteden wel gaat lukken. Dit uiteraard zonder te tornen aan de kwaliteitseisen die vooraf voor dit gebouw zijn vastgelegd.


Inloopavond

Op donderdag 12 december a.s. organiseert de gemeente, tussen 19.00 en 20.30 uur, een inloopavond in het gemeentehuis, Kuipershof 2 te Geldermalsen. Wijkbewoners, ouders en andere belangstellenden kunnen hier binnen lopen en kennis nemen van het aangepaste ontwerp. Namens het college zal hierbij ook wethouder Govert van Bezooijen aanwezig zijn.

1 november 2019

Sociale huurwoningen


KleurrijkWonen start naar verwachting in het tweede kwartaal van 2020 met de bouw van in totaal 36 sociale huurwoningen in de Plantage. In totaal 19 appartementen, 10 levensloopbestendige en 7 eengezinswoningen. 

Het appartementengebouw ligt tegenover een blok van zes levensloopbestendige woningen. De overige levensloopbestendige woningen liggen aan de rand van de wijk. Verderop in de wijk komt een blok van zeven eengezinswoningen.

Op deze overzichtskaart zie je de ligging van de woningen. Naar verwachting worden de woningen een jaar later opgeleverd. 


Indeling

Alle appartementen hebben twee slaapkamers, een berging binnen en een berging op de begane grond. Deze laatste is ruim genoeg om hier een elektrische fiets of scootmobiel te plaatsen. De appartementen zijn geschikt voor mensen die een rollator gebruiken, ze zijn echter niet geschikt voor rolstoelgebruikers. 

In de levensloopbestendige woningen is er een woonkamer, slaapkamer en badkamer met extra toilet op de begane grond. Op de verdieping nog twee slaapkamers en een ruime berging. 

De eengezinswoningen hebben drie slaapkamers op de eerste verdieping. Daarnaast is er een ruime zolder bereikbaar met een vaste trap. 


Energiezuinig

De woningen worden gebouwd volgens de nieuwste richtlijnen van Bijna Energieneutraal Gebouwen (BENG). Ze zijn goed geïsoleerd en een deel van de stroom wordt opgewekt met zonnepanelen. 


Huurprijzen 

Alle woningen worden verhuurd tegen een sociale huurprijs. De appartementen worden verhuurd voor een huur tussen de € 607,46 en € 696,42 (prijspeil 2019). De levensloopbestendige en eengezinswoningen hebben een huur van € 651,03 of € 720,42 (prijspeil 2019). Begin 2020 worden de huurprijzen definitief vastgesteld. 


Inschrijven

De woningen worden straks toegewezen via www.woongaard.com. Als je je nu inschrijft als woningzoekende, kun je straks reageren op het aanbod. Naar verwachting vindt de toewijzing begin 2020 plaats. 


Vragen?

Neem dan contact op met de projectconsulente Nadine Vossebeld van KleurrijkWonen.

Zij is bereikbaar op telefoonnummer (0345) 596 281 of via de mail n.vossebeld@kleurrijkwonen.nl.

1 november 2019

Senioren woningen


Op locatie 1 in de tweede fase van de Plantage ontwikkelt Bunnik Projekten circa 26 woningen. Het project (nu nog onder de naam Cluster 10) bestaat uit senioren woningen met 2 woonlagen, twee-onder-één-kapwoningen grenzend aan het water en (zeer) ruime rij- en hoekwoningen. 


Op locatie 2 is gestart met de voorbereidingen voor de bouw van 14 ruime en lichte senioren appartementen en penthouse met een prachtig uitzicht over het water. 

Er zijn nog 4 bouwnummers beschikbaar waaronder één van de penthouses. 

Voor informatie over deze appartement kun je rechtstreeks bellen of mailen met Gerssen & Donkersloot Makelaars op 0345-577377 of welkom@gdmakelaars.nl.

17 oktober 2019

Open Huizen Dag een succes!


Veel belangstelling voor woningen, appartementen en kavels.


Tijdens de Open Huizen Dag op 5 oktober jl. was er weer veel belangstelling voor het afwisselende aanbod in De Plantage. Ontwikkelaars, makelaars en gemeenteambtenaren hadden het maar wat druk met het beantwoorden van de vele vragen. In een groot aantal gevallen heeft dit voor alle partijen tot concrete resultaten geleid. Zo bracht de gemeente West Betuwe negen nieuwe grotere bouwkavels op de markt. Inmiddels is op acht kavels een optie genomen. Nu leidt niet iedere optie altijd tot een verkoop. Je kunt je dus nog altijd melden, mocht je interesse hebben in een kavel. De actuele ontwikkelingen rond de kavelverkoop kun je volgen op www.westbetuwe.nl/bouwkavels