De Plantage

Een toekomst in De Plantage

Meer dan de helft van de wijk is inmiddels gerealiseerd. Er worden de komende jaren allerlei nieuwbouwwoningen in verkoop gebracht. De  woningen die nu al gebouwd zijn, hebben een hoogwaardige uitstraling. Als De Plantage in Meteren straks af is, staan er 1500 woningen. We richten ons erop om de wijk in 2030 voltooid te hebben. Van vrije kavels tot prachtige starterswoningen, huur en koop; je vindt het hier allemaal. Kortom, er is voor iedereen een passend thuis te vinden op De Plantage. Volg jij?

Naar school en sporten in je eigen wijk

In de zomer van 2021 werd Kindcentrum De Plantage geopend. Een spiksplinternieuwe school in het hart van de wijk. Een basisschool, peuter- en buitenschoolse opvang huisvesten samen onder een dak. Ook is er een nieuwe gymzaal waar in de toekomst ook voor volwassen wijkbewoners sportactiviteiten worden georganiseerd.

Passend in de omgeving

Toen De Plantage bedacht werd, is er alles aan gedaan om de nieuwbouwwijk te verweven met de mooie omgeving. Als je er nu rondloopt, zie je dat dat goed gelukt is. Via diverse wandel- en fietspaden ben je zo in de natuur én bij de voorzieningen. Ook de singels in de wijk sluiten aan bij de bestaande wateren. Zelf in de bouwstijl en architectuur zie je typische kenmerken terug van de woningen in de Betuwe. Helemaal nieuw, maar nu al alsof het nooit anders is geweest.

De sfeer van De Plantage

De Plantage bestaat uit drie buurten; De Bastide, De  Buitenplaats en de Woongaarde. Het leuke is dat elke buurt een eigen karakter heeft. De variatie in architectuur maakt dat geen straat hetzelfde is. Leuk die afwisseling! De Bastide oogt een beetje als vroeger met allemaal verschillende gevels en als je door De Buitenplaats wandelt, zijn het de statige gevels, lange lanen en groene singels die de show stelen. Door bewoners en bezoek zoveel mogelijk te laten parkeren in hofjes wordt het straatbeeld nergens gedomineerd door auto’s.

 

 

 

 

Algemene informatie

Gemeente West Betuwe
Kuipershof 2, 4191 KH Geldermalsen
Postbus 112, 4190 CC Geldermalsen
Telefoon: (0345) 72 88 00
gemeente@westbetuwe.nl

 

Volg ons

  

 
 

 
 
 
Cookie-instellingen