Buurvrouw Sigrid vertelt - Ver(re)huizing

25-10-2021
817 keer bekeken

Sigrid woont sinds deze zomer met haar man Maurice en dochter Jasmijn in De Plantage. Geregeld lees je hier over haar spontane ervaringen. Sigrid vertelt vandaag over de verhuizing van de Randstad naar De Plantage. Hoe dat ging?

Ver(re)huizing

Deze zomer zijn we dan echt verhuisd! Na 35 jaar randstad, was de stap naar de gemeente West-Betuwe een zeer overwogen, ietwat verre maar zeer bewuste keuze en wat een enorme veranderingen hebben we al meegemaakt. We hadden zoveel behoefte aan rust, menselijkheid en verandering. Ook wij als gezin hadden besloten om ons op de bizarre woningmarkt te storten en te kijken waar wij een nieuw hoofdstuk van ons leven gaan starten. Nou, die is gestart! En hoe! Ik wilde het typerende jaren-30 huisje, en mijn man nieuwbouw. En voilà, daar hebben we De Plantage!

We zijn nu 3 maanden verder, uitgepakt, gesetteld en een beetje bekend met de prachtige straatjes die De Plantage ons biedt. Onze dochter van 10 zit nu ruim een maand op haar nieuwe school en wat is dat een verademing! Ze mag gevoelsmatig weer kind zijn! Met enige moeite moesten we haar voorheen uit haar bed sleuren haar en sinds een maand is ze elke ochtend een half uur te vroeg bepakt en bezakt en gaat ze met grote vreugde naar school! Haar leeftijdsgenootjes zijn ondertussen gevonden en staan met regelmaat voor de deur. Sterker nog, de hele klas staat dan ineens voor de deur…

Ik werk als een tierelier thuis, hoe kan het ook anders als er werkelijk geen enkel geluid buiten te waarnemen valt. En de weekenden, we kunnen nu gewoon uitslapen. Hoe heerlijk is dat.

Ondanks dat de rust heerlijk is, is het gemis van de sociale contacten nog wel een dingetje. Hierin moeten we echt nog wat stappen maken maar hebben we de eerste kleine stappen gezet. Manlief heeft zich ingeschreven bij de lokale sportschool, de buurtjes komen met enige regelmaat op bezoek of wij ben hen, en alle hondenbezitters kennen onze dochter nu ook. De lokale speeltuinen in de buurt worden in ieder geval en bij elke gelegenheid volop gebruikt. Ik merk dat de rust tot nu toe ook goed merkbaar is in de medemens. Waarbij de randstad non-stop vliegt, begin ik gewend te raken aan het feit dat mensen vriendelijk naar je lachen, gedag zeggen en daadwerkelijk voorrang verlenen. Een oprechte verademing!

Nu de temperaturen zakken en de herfst is aangetreden hebben we een volgend doel! Wat kunnen we overdekt ontdekken. Restaurants, winkeltjes en culturele bezigheden. De lokale bioscoop ‘De Lingefilm’ lijkt mij heel leuk! Filmhuisfilms, houd ik van, en commerciële knallers, houdt manlief van, heerlijk bij een plensbui of warme winterdag. Nog niet geweest, maar absoluut wel op onze lijst! Ik vraag me wel af, als de wijk meer bewoners krijgt, hoe de drukte dan zal zijn. Vooral qua verkeer en parkeerplaatsen bij het centrum van Geldermalsen… Wellicht komen er nog meer lokale voorzieningen in Meteren maar de tijd zal het leren. Tot nu toe hebben ze alles in Geldermalsen, ben je er zo en zijn ze daar ook  (bijna bijzonder) zeer vriendelijk! We voelen ons in ieder geval welkom en zelfs al een beetje ‘Thuis’!

Afbeeldingen

Registreren

Algemene informatie

Gemeente West Betuwe
Kuipershof 2, 4191 KH Geldermalsen
Postbus 112, 4190 CC Geldermalsen
Telefoon: (0345) 72 88 00
gemeente@westbetuwe.nl

 

Volg ons

  

 
 

 
 
 
Cookie-instellingen