Dorpsraad zet zich in voor verbondenheid

01-12-2021
750 keer bekeken

Meteren heeft een Dorpsraad, al sinds 1996, maar dit jaar is de vereniging afgestoft en zitten de vier nieuwe leden vol ideeën om Meteren tot een nog fijner dorp te maken. Secretaris Nils Verheul vertelt er met aanstekelijk enthousiasme over.

“De Dorpsraad is er gekomen toen inwoners van Meteren zich groepeerden om samen hun stem over de Betuwelijn te laten horen. Ook heeft de Dorpsraad ervoor gezorgd dat De Plantage bij Meteren bleef horen en niet aan Geldermalsen werd toebedeeld. We wilden voorkomen dat ons dorp zou afbrokkelen. Zo blij dat we ons daar hard voor gemaakt hebben.”

Samen meer bereiken
“Nu hebben we als doel activiteiten van de drie grote wijken: oud Meteren, De Plantage en De Kalenberg, te combineren en daarmee bewoners te verbinden. Er worden nu per wijk prachtige dingen bedacht en georganiseerd, maar hoe mooi zou het zijn als we krachten kunnen bundelen en met elkaar nog meer kunnen bereiken?”

Werkgroep én Dorpsraad
Nils heldert tussendoor nog even op dat er verschil is tussen de werkgroep ‘Samen Meters Vooruit’ die vanuit de gemeente West Betuwe is opgericht na de fusie en de Dorpsraad. 

“Deze werkgroep is er om invulling te geven aan de wensen en dromen van de 24 dorpen en 2 stadjes (kernen), aangedragen door de inwoners van de voormalige drie gemeenten: Geldermalsen, Lingewaal en Neerijnen. De Dorpsraad is er voor Meteren. We zijn een onafhankelijke vereniging die als spreekbuis naar de gemeente fungeert. Dus als iemand een idee, klacht of probleem heeft waarin de gemeente iets kan betekenen, zijn wij het aanspreekpunt. De werkgroep en de Dorpsraad kunnen perfect naast elkaar bestaan. Ze versterken elkaar!”

Doe je mee?
Elke inwoner van Meteren - ouder dan 18 jaar – is automatisch lid van de Dorpsraad. “Volgend jaar hopen we een fysieke ledenvergadering te organiseren, zodat misschien wel nieuwe bewoners elkaar kunnen leren kennen. Meteren groeit zo hard! We zijn nu met vier leden en er is nog ruimte voor enthousiaste, nieuwe leden. Mailen kan naar info@dorpsraadmeteren.nl”, roept Nils op. 
 

Afbeeldingen

Registreren

Algemene informatie

Gemeente West Betuwe
Kuipershof 2, 4191 KH Geldermalsen
Postbus 112, 4190 CC Geldermalsen
Telefoon: (0345) 72 88 00
gemeente@westbetuwe.nl

 

Volg ons

  

 
 

 
 
 
Cookie-instellingen