Buurvrouw Sigrid vertelt - Quarantaine a la De Plantage

22-12-2021
1079 keer bekeken

Sigrid woont sinds deze zomer met haar man Maurice en dochter Jasmijn in De Plantage. Geregeld lees je hier over haar spontane ervaringen. Sigrid vertelt vandaag over in quarantaine zijn a la De Plantage. Hoe dat ging? 

Quarantaine a la De Plantage

Waarbij het plan was om de herfst en begin winter alle leuke indoor plekken in de omgeving van De Plantage te ontdekken, werd het plots een samenloop van een operatie met herstelperiode, gevolgd door een Covid besmetting in huis. Dat liep dus even compleet anders dan gehoopt. We hebben daardoor wel nog beter kunnen ervaren hoe de levendigheid in de wijk steeds meer begint te komen, en ook vooral hoe behulpzaam de medemens hier is.

De operatie zat eraan te komen, als in ik stond op de wachtlijst, maar ineens was er plek en ik wilde dit absoluut niet verschuiven met alle Covid heftigheden in de zorg. Ik mag al van geluk spreken dat er plek was voor me. Maar op de basisschool van Jasmijn begonnen de besmettingen aardig op te lopen, waar door de school had besloten de groep naar huis te sturen en uit voorzorg de online scholing te starten. Dat was een goede beslissing, ondanks alle huiselijke gevolgen voor iedere werkende ouder/verzorger, maar de besmettingen vlogen je om de oren de week daarna. Laat staan als ze nog heerlijk aan het huppelen waren op het schoolplein tussen de andere klassen. Ik werk zelf in de zorg en mijn partner heeft ook een vitaal beroep, dus dit bracht weer een enorme uitdaging met zich mee maar gelukkig was er ook een soort van gewenning naar aanleiding van de vorige keer. Jasmijn was ditmaal helaas ook positief getest en ook daadwerkelijk met de hoge koorts en klachten. Maar gelukkig gaat het nu weer goed en Maurice en ik bleven ongeschonden. En dat terwijl we het niet over ons hart verkregen om haar in haar kamer zo lang alleen te laten, dus we wel in de nabijheid van elkaar waren maar Covid lijkt geen vat te krijgen op ons gestel… Fingers crossed dat dat zo mag blijven.

Maar goed, nu even terug naar De Plantage. Zoals ik in de vorige blog al vermeldde, hebben we geen ‘roots’ in Meteren. Dus alles is even aftasten, bij de buurtjes uit het blok polsen of zelf op onderzoek gaan. Omdat we door de perikelen dus niet veel hebben kunnen ondernemen, hebben we wel elke boodschappen bezorgservice getest, elk restaurant wat we konden vinden op thuisbezorgd heeft ons voorzien van een diner op afstand. Ik moet eerlijk bekennen dat ik erg blij ben dat steeds meer restaurants/ketens/vreetschuren zich hierbij aansluiten, want eerlijk is eerlijk, gemak dient de mens en het is toch december, dus die kilo’s zijn verwaarloosbaar. Ook de verschillende pakketdiensten zijn langs de deur geweest. Waar DHL letterlijk ‘langs’ de deur komt en het pakket voor de deur ligt maar de bezorger is foetsie. Knap wel, bijna een goocheltruc. Dan is de vriendelijke man van PostNL een stuk leuker om de deur voor open te doen. En nog een leuk feitje, de Action is geopend in Geldermalsen. Dit is precies een winkel waarbij alles ineens ‘handig’ lijkt, of ‘dan hebben we het alvast in huis’ of ‘dit had ik nog nodig’ of ‘ik verveel me kapot’ momenten. En voor de surprises voor sinterkerst uiteraard…

De kerstverlichting begint steeds meer aan geveltjes te verschijnen en ik ben intens jaloers op de hekjes aan het begin van de Bentinckshof waar nu de verlichting omheen gevlochten is. Kan de gemeente dit ook organiseren bij het grachtje voor onze deur? Ik wil best een haak in de gevel slaan, als dat nodig is. Binnenkort gaan we op zoek naar het meest versierde huis van West-Betuwe. Ben heel benieuwd.

 

Afbeeldingen

Registreren

Algemene informatie

Gemeente West Betuwe
Kuipershof 2, 4191 KH Geldermalsen
Postbus 112, 4190 CC Geldermalsen
Telefoon: (0345) 72 88 00
gemeente@westbetuwe.nl

 

Volg ons

  

 
 

 
 
 
Cookie-instellingen