Maak kennis met de nieuwe (project) wethouder van De Plantage

22-08-2022
320 keer bekeken

Jacoline Hartman is de nieuwe (project) wethouder van De Plantage. Nou ja, niet helemaal nieuw. Want enige jaren geleden was zij ook al wethouder en op die manier betrokken bij de nieuwbouwontwikkeling. “Toen was alleen De Bastide er.

Hoe anders dan de huidige situatie nu de halve wijk al voltooid is. Maar we zijn er nog niet. Er is werk aan de winkel!”

“Binnenkort starten we met fase 3: De Boomgaard. Dit keer ben ik vanaf het begin betrokken bij deze fase en kan ik in mijn rol van wethouder meer betekenen. Ik werk namens de gemeente graag samen met de ontwikkelaars, zodat we met elkaar tot een optimum komen in snelheid, kwaliteit en diversiteit.”

Focus op doelgroepen
Die diversiteit vind Jacoline heel belangrijk. “Iedereen verdient een kans om in De Plantage te wonen. Daar is een gevarieerd woningaanbod voor nodig. Van koop tot huur en van betaalbaar tot exclusief. Ik ga me er hard voor maken dat we het gat gaan dichten tussen sociale huur en dure koop. Met middeldure huur- en koopwoningen bedienen we een doelgroep die nu tussen wal en schip valt. Een heel belangrijke groep mensen die, met de nieuwe stap die ze kunnen maken, zorgen voor doorstroom.”

Startersleningen
De gemeente West Betuwe is vanaf 2019 startersleningen gaan verstrekken. Een groot succes als we Jacoline mogen geloven. “Toen ik destijds wethouder was, ben ik een paar keer teruggegaan naar het college om verlenging van de regeling te vragen. Ik zou graag zien dat we de starterslening nieuw leven inblazen, zodat ook de starter kan kopen in De Plantage.”

We moeten blijven bouwen
Snelheid is een ander punt dat alle aandacht krijgt van de wethouder. “De vaart erin houden is om drie redenen uitdagend. Enerzijds moeten gemeente en ontwikkelaars het eens zijn, daarnaast moet een bouwer gevonden worden die kwaliteit levert én tijd heeft. Tot slot is er de kwestie met de stijgende prijzen van bouwmaterialen. Maar goed, ik ben positief ingesteld en ik ga ervan uit dat het allemaal goedkomt. Dat is ook belangrijk, want er moeten woningen bij.” Jacoline legt uit dat volgens haar stilstand in de bouw – jaren geleden door de financiële crisis - nu als gevolg heeft dat we een schrijnend tekort aan huizen hebben.

“Hoe de situatie ook is, we moeten blijven bouwen door te anticiperen. Planvorming is daarbij essentieel. Dat heeft de geschiedenis ons geleerd.”

Ook in gesprek met de wethouder?
Na een leuk gesprek nemen we bijna afscheid. Jacoline tot slot: “Ik ben veel op pad, zodoende weet ik wat er speelt in de gemeente: dat is nodig om mijn werk goed te kunnen doen. Mensen ontmoeten, dingen zien en zo nodig aanpassen! De komende tijd gaan we verder met het inplannen van werkbezoeken aan onze kernen. Op 14 en 22 september 2022 zal dat ook gebeuren in de Plantage. Mensen kunnen een afspraak met de wethouder inplannen door een e-mail te sturen naar het bestuurssecretariaat. bestuurssecretariaat@westbetuwe.nl

Afbeeldingen

Registreren

Algemene informatie

Gemeente West Betuwe
Kuipershof 2, 4191 KH Geldermalsen
Postbus 112, 4190 CC Geldermalsen
Telefoon: (0345) 72 88 00
gemeente@westbetuwe.nl

 

Volg ons

  

 
 

 
 
 
Cookie-instellingen