Sleutels voor de bewoners van drie energiezuinige en levensloopbestendige woningen

15-12-2022
242 keer bekeken

Op woensdag 14 december 2022 kregen de bewoners van drie levensloopbestendige grondgebonden woningen de sleutel van hun nieuwe woning. Het ontwerp verwijst naar een koetshuis en past mooi in de uitstraling van de wijk.

KleurrijkWonen heeft bij deze woningen aandacht voor het veranderende klimaat. In de tuinen zijn infiltratiekratten ingegraven zodat het regenwater opgevangen wordt op eigen terrein. De tuin is al voor een deel (ca 40%) bestraat. De rest van de tuin wordt ingericht door de bewoners. Zij krijgen hierbij hulp en tips van moestuin juf Charlotte Verhoeve. Een groen ingerichte tuin biedt beschutting en helpt zo tegen oververhitting. De bewoners kunnen hun tuin bij droogte water geven uit de regenton of de vorstvrije buitenkraan.

De woningen zijn geschikt voor een brede doelgroep, zoals bewoners van 55 jaar en ouder, mensen met een lichamelijke beperking en kleine gezinnen. Alle woningen hebben een huurprijs in het sociale huursegment. Daarnaast hebben alle woningen een hoge isolatiewaarde met een energielabel A+++.

Naast deze drie woningen realiseert KleurrijkWonen in dit cluster 14 appartementen. Naar verwachting worden deze in het 1e kwartaal van 2023 opgeleverd. In het daarnaast gelegen cluster worden 9 sociale huur eengezinswoningen gebouwd. Deze zijn naar verwachting in het 2e kwartaal gereed. Alle woningen in beide clusters worden gebouwd door aannemer De Vree & Sliepen.

We wensen de nieuwe bewoners veel woonplezier!

Afbeeldingen

Registreren

Algemene informatie

Gemeente West Betuwe
Kuipershof 2, 4191 KH Geldermalsen
Postbus 112, 4190 CC Geldermalsen
Telefoon: (0345) 72 88 00
gemeente@westbetuwe.nl

 

Volg ons

  

 
 

 
 
 
Cookie-instellingen