Betaalbare en energiezuinige huurwoningen opgeleverd

18-01-2023
318 keer bekeken

Dinsdag 17 januari ontvingen huurders de sleutels van hun nieuwe huurwoning in de Plantage. Met deze oplevering zijn er weer 20 woningen toegevoegd in gemeente West Betuwe die vallen onder het betaalbare en energiezuinige segment.

De middenhuur woningen worden verhuurd door BPD Woningfonds. Dit is een uniek woningfonds dat bestaat uit duurzame, betaalbare nieuwbouwhuurwoningen bestemd voor huishoudens met een middeninkomen. Dit is een doelgroep waarvoor nog niet eerder specifiek in De Plantage werd gebouwd. Wethouder Jacoline Hartman is blij met deze oplevering: “We vinden het belangrijk dat de woningen die worden opgeleverd voor minstens 30% (sociale) huur zijn en in totaal minstens 2/3 betaalbaar zijn. Een mooie aanvulling dus!”

Het gaat om 20 woningen in drie bouwblokken in deelplan De Bastide. Dit is het centrale deel in de Plantage dat is geïnspireerd op de oude vestingstadjes die langs de Linge te vinden zijn. Hier is sprake van een compact dorps woonmilieu dat is opgebouwd uit straatjes met smalle profielen, pleintjes en een gevarieerd straatbeeld. De architect van deze woningen was Visser en Bouwman uit Rosmalen. De woningen zijn ontwikkeld door BPD Ontwikkeling en gebouwd door De Vree en Sliepen.

West Betuwe in beweging
Woningbouw is een belangrijk item in West Betuwe. In totaal wil de gemeente tot 2030 ongeveer 2600 woningen, verdeeld over de 26 dorpen en stadjes, in ontwikkeling brengen. Om zoveel mogelijk doelgroepen te bedienen is een brede variatie aan woningen gepland. In elke kern is gebouwd, wordt gebouwd of zijn woningen gepland. 

Op de foto van links naar rechts: Raymon Akkermans projectleider De Vree en Sliepen, Laureen Geuther projectleider de Plantage, Wim van Vreeswijk directeur De Vree en Sliepen, Arné van Haver van BPD Woningfonds en Martin Leeuwis ontwikkelaar BPD.


 

Afbeeldingen

Registreren

Algemene informatie

Gemeente West Betuwe
Kuipershof 2, 4191 KH Geldermalsen
Postbus 112, 4190 CC Geldermalsen
Telefoon: (0345) 72 88 00
gemeente@westbetuwe.nl

 

Volg ons

  

 
 

 
 
 
Cookie-instellingen