Aanleg regentuinen in de Bentinckshof gestart

16-02-2023
678 keer bekeken

In de toekomstige plantsoenen aan de Bentinckshof worden regentuinen aangelegd. Maar wat zijn regentuinen eigenlijk en hoe werkt dat precies? Regentuinen zijn als het ware openbare (verdiepte) groenstroken waar we regenwater in kunnen opvangen en bergen bij extreme neerslag.

In de regentuinen in de Plantage wordt rockwool toegepast. Rockwool is een isolatiemateriaal en heeft een groot waterbergend vermogen. Bij droogte kan het langer vocht vasthouden wat ten goede komt aan de beplanting die bovenop deze watervasthoudende laag wordt aangebracht. Ook de bomen worden door datzelfde water gevoed en zorgen voor schaduwplekken tijdens de zomermaanden, zo voorkomen we hittestress. Een regentuin is dus niet alleen maar openbaar groen, maar draagt bij aan klimaatadaptatie en fungeert als waterberging.

Lokale aannemer Gebr. Van Breda uit Geldermalsen legde de regentuinen aan. Thijs Magielse Tuinen uit Beesd deed het plantwerk. En ook wethouder Joke van Vrouwerff hielp donderdag 16 februari even mee. Zij plantte struiken aan die onderdeel zijn van deze regentuinen.


    

Afbeeldingen

Registreren

Algemene informatie

Gemeente West Betuwe
Kuipershof 2, 4191 KH Geldermalsen
Postbus 112, 4190 CC Geldermalsen
Telefoon: (0345) 72 88 00
gemeente@westbetuwe.nl

 

Volg ons

  

 
 

 
 
 
Cookie-instellingen