Afscheid nemen van Laureen

04-05-2023
354 keer bekeken

Laureen Geuther is ruim 3,5 jaar vanuit de gemeente West Betuwe betrokken geweest bij de ontwikkeling van De Plantage. Als projectleider gebiedsontwikkeling zat zij met commercieel ontwikkelaars en bouwers aan tafel om ervoor te zorgen dat De Plantage zo mooi wordt als in 2009 bedacht is.

Een uitdagende rol, want de belangen van deze ontwikkelaars liggen altijd net iets anders dan de belangen van de gemeente. Maar zoals Laureen mooi zegt:

“Wrijving geeft glans.”

Laureen heeft een andere baan. Maar voordat ze de gemeente verlaat, spreken we haar nog. We zijn benieuwd naar haar verhaal over De Plantage.

Met respect voor elkaars belangen
“Ik vond het leuk om met de ontwikkelaars en bouwers op inhoud invulling te geven aan de woningbouwontwikkeling. Hoe maak je met elkaar een wijk die over 100 jaar nog kwaliteit uitstraalt? Een partij als BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling heeft een andere rol dan partijen die meer gefocust zijn op het bouwen van de woningen. Daar zit voor mij de uitdaging in, want alle woningen bij elkaar moeten als totaal kloppen. Zolang je respect voor elkaars belangen hebt en samen de intentie hebt om er het beste van te maken, komt het goed.“

Water bij de wijn
Een gebied ontwikkelen in een periode van 20 jaar vraagt om flexibiliteit, terwijl je wel de langetermijnvisie bewaakt. “Dat betekent meebewegen met de economie en waar de markt behoefte aan heeft. Maar dat houdt vooral in dat je soms als gemeente én ontwikkelaar water bij de wijn moet doen om samen je doel te bereiken. Degene die mijn stokje overneemt staat voor een mooie opgave. De plannen voor de volgende 300 woningen staan in de steigers. Aan mijn opvolger de taak om met de projectontwikkelaars overeenstemming te bereiken over prijs, kwaliteit en planning.”

Mooie stappen gemaakt
Laureen kijkt terug op een interessante periode waarin grote stappen gemaakt zijn. “Ik vond het leuk om op grote schaal puzzelstukken in elkaar te leggen en op die manier ambities waar te maken. Minister De Jonge draait nu aan alle knoppen om versneld betaalbare woningen op de markt te brengen. Wij liepen op de troepen vooruit. Omdat we van De Plantage een aantrekkelijke, gemixte wijk willen maken waar je ook betaalbaar kunt wonen, hebben we anderhalf jaar geleden al middel-dure huurwoningen en sociale woningen toegevoegd aan het aanbod. Deze woningen worden binnenkort opgeleverd. Daarbij vind ik dat de gemeente echt geïnvesteerd heeft in het maken van een kwalitatieve buitenruimte. Gebakken klinkers in de straten, gemetselde kades en vlonderpartijen doen veel voor de uitstraling van de wijk.”

Succes!
“Ik heb me ingespannen om De Plantage binnen de gemeente nog meer te laten leven en dat heeft gewerkt. Binnen onze organisatie is een betrokken team ontstaan dat zich hard maakt voor de woonkwaliteit in De Plantage. Ik wens de nieuwe projectleider veel succes met de ontwikkeling van de volgende fase in De Plantage.”

 

Foto's: John van Hamond 

Afbeeldingen

Registreren

Algemene informatie

Gemeente West Betuwe
Kuipershof 2, 4191 KH Geldermalsen
Postbus 112, 4190 CC Geldermalsen
Telefoon: (0345) 72 88 00
gemeente@westbetuwe.nl

 

Volg ons

  

 
 

 
 
 
Cookie-instellingen