Zo wordt het archeologiepark en de brug ernaartoe

17-05-2023
1063 keer bekeken

Het is je vast bekend; in De Plantage komt een Archeologiepark op de plek waar vondsten zijn gedaan van Huis te Meteren. De aanleg start in het 3e of 4e kwartaal. Eind 2023 is het park al klaar. In dit artikel lees je meer over het ontwerp en wat je straks allemaal in het park kunt doen.

Op dit moment ligt er een voorlopig ontwerp voor de aanleg van het Archeologiepark in De Plantage. Vroeger stond hier Huis te Meteren. Het ontwerp is gemaakt op basis van de contouren van dit huis. Ook de gevonden oorringen met barnstenen kralen van Meta, die hier ooit woonde, vormde een inspiratiebron.

De fietsbrug refereert aan de historie
In de leuningen van de fiets- en voetgangersbrug naar het Archeologiepark komt de vorm van de oorringen van Meta terug. De brug wordt trouwens aangelegd in de periode van juli tot en met september 2023.

Voorlopig ontwerp, aan deze afbeelding kunnen geen rechten worden ontleend. 
(Artist impression van De Kuiper Infra)

Spelen
In het park is straks ruimte om te spelen. Hoe de speelruimte wordt ingericht, mogen de bewoners van De Plantage bepalen en organiseren. De gemeente heeft het beleid dat ze zelf geen speeltuinen aanleggen, maar dat dit door een speeltuinvereniging gerealiseerd moet worden in overleg met de gemeente.

Skaten, kijken en genieten
Verder komt er in het park een gazon en wordt er een geasfalteerd pad aangelegd om te wandelen, fietsen en skaten. De gemeente gaat allemaal nieuwe bomen aanplanten en denkt eraan om een uitkijktoren van zo'n 1,5 meter hoog te maken. Bezoekers kunnen over de dieper gelegen slotgracht uitkijken op de omgeving.

Aan deze tekening kunnen geen rechten worden ontleend. 

Zonnewijzer
In de zuidwest hoek van het park gaat Stichting de Zonnewijzer een zonnewijzer maken. De Stichting Zonnewijzerroute Geldermalsen heeft al diverse zonnewijzers gerealiseerd en wil er nu ook één in Meteren maken. Voor de aanleg wordt onderzocht of materialen uit de omgeving hergebruikt kunnen worden. Het ontwerp voor de zonnewijzer volgt medio 2024.

Voor direct omwonenden wordt er medio juni 2023 nog een informatieavond georganiseerd om persoonlijk te vertellen hoe het park gaat worden. Een uitnodiging volgt.

Afbeeldingen

Registreren

Algemene informatie

Gemeente West Betuwe
Kuipershof 2, 4191 KH Geldermalsen
Postbus 112, 4190 CC Geldermalsen
Telefoon: (0345) 72 88 00
gemeente@westbetuwe.nl

 

Volg ons

  

 
 

 
 
 
Cookie-instellingen