WE GAAN VERDER MET ONTWIKKELEN

01-06-2023
611 keer bekeken

Hoe staat het eigenlijk met de woningbouw in De Plantage? Wanneer brengen we de volgende fase in verkoop en hoe bepalen we welke woningen er komen? We vertellen het je graag in dit artikel.

In totaal worden er 1500 woningen in De Plantage gebouwd. Op dit moment zijn er al 800 woningen gebouwd of in aanbouw, verdeeld over fase 1 en 2. We zijn nu bezig met de ontwikkeling van fase 3B, waar ongeveer 300 woningen komen. De verkaveling voor deze fase is al afgerond. Dat betekent dat we precies weten waar de woningen worden gebouwd.

Piet Kalsbeek is de supervisor van De Plantage en houdt toezicht op het realiseren van de oorspronkelijke ambities. Hij overlegt met de ontwikkelaars en de gemeente over de ideeën voor de architectuur en de inrichting van de openbare ruimte, zodat De Plantage straks overal even mooi zal zijn.

Bestemmingsplanprocedure
Om de 300 woningen in fase 3B te kunnen bouwen, moeten we het bestemmingsplan voor het gebied definitief maken. We zijn al begonnen met de procedure hiervoor. Uiteindelijk zal de gemeenteraad het definitieve bestemmingsplan vaststellen en kan de bouw starten. Als er meer bekend is, delen we dit met je.

Meer sociale huur en betaalbare koop
In de komende periode bepalen we samen met de ontwikkelaars welke woningen er de komende 5 jaar in De Plantage moeten komen. We zullen hierbij rekening houden met de woonvisie en de wensen van minister De Jonge. Voor fase 3B streven we naar een grotere mix van sociale huur- en betaalbare koopwoningen, zodat ook starters een huis kunnen vinden in De Plantage.

We begrijpen dat je graag wilt weten welke woningen er in fase 3B komen. Begin 2024 gaan we hier meer informatie over bekendmaken. Als je op de hoogte gehouden wilt worden, schrijf je dan in als belangstellende.

 

 

Afbeeldingen

Registreren

Algemene informatie

Gemeente West Betuwe
Kuipershof 2, 4191 KH Geldermalsen
Postbus 112, 4190 CC Geldermalsen
Telefoon: (0345) 72 88 00
gemeente@westbetuwe.nl

 

Volg ons

  

 
 

 
 
 
Cookie-instellingen