Weer een stukje van De Plantage af

12-06-2023
262 keer bekeken

Al eerder hebben we je verteld over de regentuinen. Deze zijn inmiddels aangelegd en ook de aanleg van Plein de Poort, een heerlijk verblijfsgebied in De Bastide, is voltooid. Wist je dat de regentuinen een experiment zijn? We vertellen er meer over.

In het nieuwsbericht van 16 februari - klik hier - wordt uitgelegd hoe een regentuin wordt aangelegd en hoe de natuur daarvan profiteert. Nu de aanleg voltooid is, is het wachten op de werking ervan. Het gebruik van steenwol voor afwatering is namelijk nieuw. Als blijkt dat het goed werkt, gaat de gemeente West Betuwe het ook op andere plekken toepassen, niet alleen in De Plantage, maar ook in de rest van de gemeente. We zijn erg benieuwd.

Ook Plein de Poort in De Bastide is opgeleverd. Dit verblijfsgebied naast de regentuin is ingericht met halfverharding, bomen die voor verkoeling zorgen en bankjes om op te zitten. Je kunt er een potje jeu de boules spelen, een praatje maken met buren en er is ook ruimte voor een buurtbraderie of kleedjesmarkt. Het plein is ongeveer 10x40 meter groot. Auto's zijn hier niet toegestaan, dus het is ook een fijne en veilige speelplek voor kinderen.

Afbeeldingen

Registreren

Algemene informatie

Gemeente West Betuwe
Kuipershof 2, 4191 KH Geldermalsen
Postbus 112, 4190 CC Geldermalsen
Telefoon: (0345) 72 88 00
gemeente@westbetuwe.nl

 

Volg ons

  

 
 

 
 
 
Cookie-instellingen