Bewoners regelen zelf een losloopveldje

07-06-2023
994 keer bekeken

De gemeente geeft leefbaarheidsbudget aan initiatieven die de leefbaarheid en/of sociale samenhang van een wijk verbeteren. Daar maakten Marcel, Ron, Astrid, Anouk en Jolanda dankbaar gebruik van. Marcel vertelt hoe de vijf in samenwerking met de gemeente een hondenlosloopveldje gemaakt hebben.

“Ik woon hier zo’n 2 jaar en nu kun je op diverse plekken de honden nog lekker en veilig loslaten. Maar dat verandert snel, naarmate er meer wordt gebouwd. Buurman Ron kwam met het idee om de krachten te bundelen en te onderzoeken of het mogelijk was een honden losloopveldje te maken. Hondenbezitters Astrid, Anouk en Jolanda sloten zich bij ons aan. We benaderden  Patricia Visée, gebiedsmakelaar van de gemeente West Betuwe. Zij wees ons op het leefbaarheidsbudget.”

Teamwork
De vijf moesten nog wel wat werk verzetten en het eerste veldje dat het team op het oog had, werd het niet, omdat de omwonenden het er niet mee eens waren. De gemeente bedacht een andere plek, aan het einde van de Sterrebos bij het toekomstige park. Ron regelde een hek, plaatsing en een bankje. De gemeente bekostigde alles én zorgde voor het grondwerk.

Honden losloopveldje straks op andere plek
“Nu kunnen onze honden dagelijks lekker ravotten, met elkaar en de bal spelen, zonder dat er gevaar is én zonder dat ze elke keer de sloot induiken”, zegt Marcel lachend. Hij vervolgt: “Deze locatie is tijdelijk, afhankelijk van de ontwikkelingen verkast de gemeente het veldje naar een goeie plek op 2 minuten loopafstand van deze locatie. Naar verwachting vindt dit in 2024 plaats.

En nu jij?
Loop je ook rond met ideeën om De Plantage een beetje leuker of mooier te maken? Kijk eens op https://www.westbetuwe.nl/leefbaarheidsbudget. Daar vind je een overzichtje van de initiatieven die gerealiseerd zijn en wordt uitgelegd hoeveel budget er precies beschikbaar is.

p.s. Vind je het leuk om je honden nog meer vrijheid te geven, het Hondenstrand Eiland van Maurik is een aanrader. Iets dichterbij huis vind je landgoed Neerijnen met drie wandelroutes waar honden los mogen.

 

Afbeeldingen

Registreren

Algemene informatie

Gemeente West Betuwe
Kuipershof 2, 4191 KH Geldermalsen
Postbus 112, 4190 CC Geldermalsen
Telefoon: (0345) 72 88 00
gemeente@westbetuwe.nl

 

Volg ons

  

 
 

 
 
 
Cookie-instellingen