Kennismaken met de nieuwe projectleiders van de gemeente

28-09-2023
692 keer bekeken

De Plantage heeft twee nieuwe projectleiders die we graag aan je voorstellen. We leggen ze 7 vragen voor. Lees mee en kom meer te weten over de mannen en hun ambities voor De Plantage.

De twee nieuwe projectleiders zijn samen – namens de gemeente - verantwoordelijk voor de realisatie van de wijk. Ben van de Ven en Joep de Kinderen nemen het werk van Laureen over. Ze hebben er zin in. "We willen doorpakken!" laten we ze weten als we in de keet zitten om kennis te maken. We leggen de mannen wat vragen voor.

Ben, wat is je achtergrond en ervaring?
Van origine ben ik planoloog en heel mijn werkende leven ben ik al actief in gebiedsontwikkeling en volkshuisvesting. Mijn werk is ontzettend veelzijdig. Het meeste plezier haal ik uit het realiseren van ambities door alle stakeholders met de neuzen dezelfde kant op te krijgen. Dat is soms net als de tango, twee stapje snaar voren en dan weer eentje terug. Maar altijd bereiken we samen iets moois. Ik kijk ernaar uit om dat ook te bereiken met het team van De Plantage.

En jij, Joep. Wat heb jij gestudeerd en gedaan?
Ik heb biologie gestudeerd en een master in aardwetenschappen met een specialisatie in watermanagement afgerond. Eerst deed ik heel specialistisch bodemwerk, en de afgelopen jaren houd ik me met veel plezier bezig met ruimtelijke ordening. Hiervoor werd ik ingehuurd door de gemeente Nuenen en Deurne. Ik krijg er energie van als ik processen en teams kan begeleiden om samen een doel te bereiken. Ook het bestuurlijke aspect van mijn werk vind ik boeiend.

Hoe regelen jullie alles onderling?
We vullen elkaar goed aan door wie we zijn en de kennis en ervaring die we hebben. Elke woensdag komen we fysiek samen, de rest van de week hebben we veelvuldig contact met elkaar via de mail en Teams. We moeten veel ballen hooghouden, dus we zijn blij dat we de taken kunnen verdelen.

Wat vinden jullie van De Plantage?
Een heel bijzonder gebied. De variatie aan huizen spreekt ons erg aan. De Bastide in het midden is prachtig. De helft van de wijk is afgerond en daar is ook het gros van de openbare ruimte aangelegd. Je krijgt nu echt een goed beeld van de toekomst. Aan ons de taak om De Plantage verder af te maken. Er is werk aan de winkel!

Waar staan we nu?
Het ontwerp van fase 3B is definitief en wordt binnenkort door de raad vastgesteld. We zitten nog met een uitdaging rondom de banketbakkerij die naast de nieuwbouwlocatie zit. We zijn in overleg met de eigenaar om een technische oplossing te vinden voor de geur, zodat we kunnen voldoen aan de wetgeving en mensen hier straks lekker kunnen wonen zonder geuroverlast.

Ondertussen zitten we met de ontwikkelaars en woningcorporatie aan tafel om deelplannen uit te werken. Welke woningen er komen is bekend, dit zullen grotendeels gezinswoningen zijn. 50% wordt betaalbaar; een deel sociale huur en een deel betaalbare koop.

Verder zijn we in overleg met de provincie om een onderdoorgang te maken naar het bedrijventerrein. Hoe gaan we dat oplossen, waar kan deze het beste komen, de stedenbouwkundige Piet Kalsbeek kijkt mee. Waarschijnlijk komt de onderdoorgang bij de rotonde aan de oostkant, zodat wandelaars en fietsers veilig de weg kunnen oversteken.

Wat is de grootste uitdaging waar jullie de komende tijd voor staan?
De grootste uitdaging is de vaart erin houden. De woningnood is hoog. Wij willen dat de woningen er zo snel mogelijk komen én dat we de kwaliteit van de uitstraling van de wijk behouden. Daarvoor moeten we samen met de ontwikkelaars tot een optimum zien te komen. Dat levert wel eens levendige discussie op, maar we komen er altijd uit.

Wanneer zijn jullie tevreden als we jullie over een jaar spreken?
Als de bestemming voor fase 3B is vastgesteld door de raad en we met de ontwikkelaars een deelplanvaststellingsovereenkomst hebben gesloten. Dat betekent namelijk dat we het eens zijn geworden met elkaar en dat we door kunnen!
 

Afbeeldingen

Registreren

Algemene informatie

Gemeente West Betuwe
Kuipershof 2, 4191 KH Geldermalsen
Postbus 112, 4190 CC Geldermalsen
Telefoon: (0345) 72 88 00
gemeente@westbetuwe.nl

 

Volg ons

  

 
 

 
 
 
Cookie-instellingen