Gedeputeerde Dirk Vreugdenhil bezoekt De Plantage

09-10-2023
642 keer bekeken

Op vrijdag 6 oktober 2023 ontvingen burgemeester Servaas Stoop en wethouder Jacoline Hartman gedeputeerde Dirk Vreugendhil in De Plantage. Het bezoek, georganiseerd door Regio Rivierenland, maakte onderdeel uit van een veldbezoek aan FruitDelta Rivierenland en West Betuwe. 

Voorafgaand aan het bezoek kreeg hij uitleg over wat Regio Rivierenland en FruitDelta Rivierenland doen, hoe zij georganiseerd zijn en over de samenwerking met de Provincie Gelderland, in het bijzonder als het gaat om ruimtelijke ordening, wonen en leefbaarheid. 

Burgemeester Servaas Stoop: ‘Het was een waardevol bezoek. Duidelijk is dat de opgaven om een integrale aanpak vragen. Om samenwerking van alle overheden: Rijk, provincie, regio, gemeenten en waterschap, maar ook van andere partijen zoals woningcorporaties, projectontwikkelaars en energienetbeheerders. 

De Plantage maakt deel uit van een van de zeven sleutelprojecten uit de ‘Woondeal 2022-2030 Regio Rivierenland’. Met behulp van de zogenoemde Woningbouwimpuls, een subsidie van € 3,1 miljoen van het rijk en een bijdrage van € 599.000 van de provincie Gelderland, wordt de bouw van De Woongaard versneld en worden er meer betaalbare koopwoningen gebouwd. 

Afbeeldingen

Registreren

Algemene informatie

Gemeente West Betuwe
Kuipershof 2, 4191 KH Geldermalsen
Postbus 112, 4190 CC Geldermalsen
Telefoon: (0345) 72 88 00
gemeente@westbetuwe.nl

 

Volg ons

  

 
 

 
 
 
Cookie-instellingen