Fietsbrug naar Archeologiepark neemt concrete vormen aan!

13-11-2023
655 keer bekeken

Aan de rand van De Plantage wordt hard gewerkt aan de verbinding tussen heden en verleden, de werkzaamheden aan de fietsbrug naar het toekomstige Archeologiepark zijn in volle gang en vorderen gestaag.

In korte tijd is er al heel wat werk verzet. Zo zijn de palen voor de funderingen en het tussensteunpunt aangebracht en de ondersteuning voor het brugdek en de landhoofden geplaatst en afgestort. Dit vormt de basis voor een stevige en robuuste brug. Aanvullend daarop zijn zwerfpalen geplaatst, die voor nog meer stabiliteit zorgen.

Met de plaatsing van liggers, elk breder dan 4 meter, krijgt de brug nu letterlijk vorm. Speciaal transport heeft deze liggers naar De Plantage gebracht, waar een telekraan met precisie de brugdelen heeft ingehesen

Momenteel ligt de focus op het afwerken van de taluds onder het brugdek, en ook de leverancier van de leuning is druk bezig met het op maat maken van de leuning in hun eigen werkplaats.

Het bijzondere aan dit project is dat de fietsbrug prefab is gebouwd bij aannemer De Kuiper Infrabouw in Hardinxveld. Deze prefabricatie zorgt ervoor dat de brug onder ideale omstandigheden is gebouwd, wat de kwaliteit ten goede komt. 

 
 

 

 

 

 

 

Afbeeldingen

Registreren

Algemene informatie

Gemeente West Betuwe
Kuipershof 2, 4191 KH Geldermalsen
Postbus 112, 4190 CC Geldermalsen
Telefoon: (0345) 72 88 00
gemeente@westbetuwe.nl

 

Volg ons

  

 
 

 
 
 
Cookie-instellingen